Bestellen

Emla pleisters zijn verkrijgbaar zonder recept en online te koop in een verpakking van 2 stuks. Bestel ze online via onderstaande knop.

Door op het onderstaande logo te klikken verlaat je de website van Emla pleisters en Aspen Pharma.
Aspen Pharma is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor de inhoud van deze externe website(s).

Veelgestelde vragen

Een Emla pleister is een pleister met daarin een geneesmiddel. De pleister bevat twee werkzame stoffen die zorgen voor plaatselijke en tijdelijke verdoving van de huid.

De werkzame stof in Emla pleisters werkt door het oppervlak van de huid gedurende korte tijd te verdoven. Het kan op de huid aangebracht worden voordat bepaalde medische ingrepen plaatsvinden. Bijvoorbeeld vaccinaties, injecties, bloedprikken of andere ingrepen waar naalden aan te pas komen. Emla pleisters kunnen ook gebruikt worden om de huid te verdoven bij kleine oppervlakkige chirurgische ingrepen. Het helpt om geen pijn te voelen op de huid; maar het is wel mogelijk dat je druk en aanraking voelt.

De werkzame stoffen in een Emla pleister zijn lidocaïne en prilocaïne. Deze stoffen verdoven tijdelijk het oppervlak van de huid. Een Emla pleister kan op de huid worden aangebracht voordat bepaalde medische ingrepen plaatsvinden. Bijvoorbeeld vaccinaties, injecties, bloedprikken of andere ingrepen waar naalden aan te pas komen. Emla pleisters kunnen ook gebruikt worden om de huid te verdoven bij kleine oppervlakkige chirurgische ingrepen. Het helpt om geen pijn te voelen op de huid; maar het is wel mogelijk dat je druk en aanraking voelt.

Emla pleisters zijn geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf de geboorte. Emla pleister mag niet gebruikt worden bij te vroeg geboren baby’s. Lees voor specifieke informatie over het gebruik bij kinderen de bijsluiter.

De werkzame stoffen in Emla pleisters zijn lidocaïne en prilocaïne. Beide hebben een lokaal verdovende werking. Daarnaast bevatten de pleisters de hulpstoffen carboxypolymethyleen, polyoxyl gehydrogeneerde ricinusolie, natriumhydroxide (E524) en gezuiverd water en acrylaat als kleefmiddel.

Zoals vermeld in de bijsluiter, mag je Emla pleisters niet gebruiken als je allergisch bent voor lidocaïne of prilocaïne, voor andere soortgelijke plaatselijke verdovingsmiddelen of voor een van de andere stoffen zoals genoemd onder het kopje ‘wat zit er in Emla pleisters? Gebruik Emla pleisters niet op plekken met huiduitslag, een snee, schaafwonden of andere open wonden. Als je één van bovenstaande problemen hebt of lijdt aan de zeldzame erfelijke ziekte ‘glucose-6-phosphate dehydrogenase deficiëntie’ of als je de bloedaandoening ‘methemoglobinemie’ hebt, neem dan eerst contact op met je arts of apotheker. Lees voor gebruik altijd eerst de bijsluiter.

Als je last hebt van atopische dermatitis (eczeem), overleg dan eerst met je behandelend arts of jouw huid geschikt is voor verdoving met Emla pleisters. Bij atopische dermatitis geldt een kortere inwerktijd van maximaal 30 minuten.

Ben je zwanger of geef je borstvoeding, overleg dan eerst met je behandelend arts. Wanneer dit medicijn af en toe gebruikt wordt tijdens de zwangerschap is het onwaarschijnlijk dat dit een nadelig effect heeft op het ongeboren kind.

Lees voor gebruik altijd eerst de bijsluiter. Net als alle medicijnen kan het gebruik van Emla pleisters bijwerkingen veroorzaken, al zal niet iedereen ze krijgen. Zo kunnen milde reacties van de huid zoals bleekheid, roodheid, lichte zwelling, een branderig gevoel of jeuk voorkomen. Dit zijn normale reacties op de pleister en de verdoving, die snel zullen verdwijnen zonder dat er maatregelen nodig zijn. Lees voor het gebruik altijd eerst de bijsluiter voor meer informatie. Krijg je last van bijwerkingen, neem dan contact op met jouw arts of apotheker. Dit geldt ook voor mogelijke bijwerkingen die niet in deze bijsluiter staan. Je kunt bijwerkingen ook rechtstreeks melden via het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb, website www.lareb.nl. Door bijwerkingen te melden, kunt je ons helpen meer informatie te verkrijgen over de veiligheid van dit geneesmiddel.

Nee, Emla pleisters verdoven alleen de huid. Het helpt om geen pijn te voelen op de huid tijdens de injectie.

Nee, Emla pleisters beïnvloeden de werking van het COVID-19 vaccin op vaccins uit het Rijksvaccinatieprogramma niet. Voor meer informatie, vraag je huisarts of apotheker, of check de RIVM uitvoeringsrichtlijn voor COVID-19-vaccinatie of het Rijksvaccinatieprogramma.

Nee, Emla pleisters zijn zonder recept verkrijgbaar. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Emla pleisters zijn verkrijgbaar zonder recept en te koop in grote verpakkingen (20 stuks) of online in kleine verpakkingen (2 stuks). Vraag ernaar bij jouw apotheek of bestel online.