Pijn bij prikken

Iedereen ervaart pijn op een eigen manier. Voor de één is het geen enkel probleem, voor de ander is het meer een nare of pijnlijke ervaring. Uit onderzoek blijkt dat 20-30% van de volwassenen opziet tegen prikken. Gelukkig kun je een Emla pleister gebruiken om de pijn bij prikken te verzachten. Je kunt Emla pleisters zonder recept kopen.

Hoe gebruik je Emla pleisters

Lees meer

Hoe helpt een Emla pleister?

Door een pleister ten minste één uur voor het prikken op de prikplaats te plakken, wordt de pijn van de prik door de naald verminderd. Je kunt de pleisters voor verschillende behandelingen gebruiken. Bijvoorbeeld bij een vaccinatie of wanneer je bloed moet laten prikken. Maar ook voor kleine huidoperaties, zoals het verwijderen van wratjes, kun je de pleister gebruiken. Lees vooraf de bijsluiter goed door of neem contact op met je arts of apotheker als je vragen hebt.

Helpt een Emla pleister ook bij spierpijn na het prikken?

Emla pleisters verdoven tijdelijk de huid en verzachten zo de pijn van het prikken. Ze helpen niet tegen de spierpijn die soms na het prikken ontstaat. Je kunt jouw arts of apotheker advies vragen om de spierpijn te verzachten. Daarnaast zijn er verschillende dingen die je kunt doen als je opziet tegen het prikken of de behandeling.

7 tips om prikken minder vervelend te maken

We hebben 7 tips voor je op een rijtje gezet die je kunnen helpen als je opziet tegen prikken. Want we weten hoe vervelend het kan zijn als je opziet tegen het prikken. Erover praten is de eerste stap. Ook kun je de pijn van het prikken verzachten met Emla pleisters.

7 tips bij het prikken