Cosmetische behandeling

Emla pleisters verzachten de pijn van het prikken bij verschillende cosmetische ingrepen. Overweeg je permanente make-up? Wil je fillers of botox laten toedienen? Of die kleine oneffenheid in de huid laten verwijderen, zoals bijvoorbeeld een storend wratje? Emla pleisters verzachten de pijn. Overleg vooraf met jouw behandelaar of apotheker hoe je Emla pleisters kunt gebruiken bij jouw behandeling. Lees altijd eerst de bijsluiter.

Zelf kopen en plakken

Je kunt Emla pleisters zonder recept kopen en zelf opplakken. Lees voor gebruik de bijsluiter en houd er rekening mee dat je de pleister minimaal één uur voor de prik of behandeling opplakt. Heb je vragen over het gebruik van Emla pleisters dan kun je contact opnemen met jouw apotheker of behandelend arts.

Koop Emla pleisters

Hoe werkt het?

Emla pleister is een geneesmiddel voor plaatselijke verdoving van de huid, bijvoorbeeld bij cosmetische injecties zoals permanente make-up, botox en filler-injecties of kleine huidoperaties. Emla pleisters bevatten de werkzame stoffen lidocaïne en prilocaïne.

Omdat schoonheidsinstituten zelf geen Emla pleisters kunnen verkopen, moet je er van tevoren zelf voor zorgen. Let erop dat je de pleister minimaal één uur van tevoren op de huid plakt.

Let op dat de werkzame stof uit de pleister niet in de ogen komt. Als je de huid wilt verdoven op plaatsen waar de pleister niet geplakt kan worden, overleg dan met je arts of apotheker. Lees voor gebruik de bijsluiter en neem contact op met je behandelaar of apotheker als je vragen hebt.

Voor welke behandeling wil jij Emla pleisters gebruiken?

  • Permanente make-up (PMU)
  • Botox, fillers
  • Verwijderen van kleine, oppervlakkige onregelmatigheden van de huid

Zo gebruik je Emla pleisters

Zorg dat je handen en de huid op de prikplaats schoon en droog zijn. Vraag eventueel hulp van iemand om de pleister op de juiste plek te plakken.

Hieronder zie je hoe je de Emla pleister gebruikt in het geval van een vaccinatie in je bovenarm. Als je Emla pleisters wil gebruiken voor een cosmetische behandeling, overleg dan met je huisarts of behandelaar dat je de pleister wil gebruiken.

Stap 1

Stap 1

Je kunt als geheugensteuntje het tijdstip van opplakken op de pleister schrijven. Plak de pleister minimaal 1 uur van tevoren op.

Stap 2

Stap 2

Trek de beschermfolie van het zachte huidkleurige gedeelte.

Stap 3

Stap 3

Trek voorzichtig de pleister los.

Stap 4

Stap 4

Raak de witte binnen-cirkel niet aan, daar zit werkzame stof in.

Stap 5

Stap 5

Bepaal de juiste plaats van de pleister. Bij een vaccinatie is de injectieplaats in het midden van de bovenarm, ongeveer twee vingerbreedtes onder het acromion (dat is het botje dat je voelt uitsteken op het punt waar je schouder in je bovenarm overgaat).

Stap 6

Stap 6

Plak de pleister op de huid. Druk de Emla pleister langs de randen stevig aan, maar druk niet op het midden van de pleister.

Nadat je de pleister hebt aangebracht:

  • Laat de pleister tenminste 1 uur voor de prik inwerken. Langer mag, maar nooit langer dan 5 uur.
  • Haal de pleister er zelf niet af; vlak voor de prik zal de behandelaar de pleister verwijderen.
  • Nadat de pleister van je huid af is gehaald, blijft de verdoving nog zo’n 1 tot 2 uur actief.

Emla pleister verdooft alleen de huid tegen pijn tijdens de prik. Als het om een vaccinatie gaat, krijgen mensen soms enige tijd ná de prik last van spierpijn. Emla pleister helpt daar niet tegen. Je arts of apotheker kan je adviseren wat je daaraan kunt doen.

Bekijk hier onze FAQ